Rebecka

Hårdtrim för ponnyn
Alltså hej på er! Klockan slår snart två och jag har bara idag hunnit gått en PW med hundarna, haft kiropraktorn ute till Jackson samt ridit Rally plus Jackie. Båda hästarna var riktigt fina, mitt hjärta slår verkligen dubbla slag när ridning känns så himla roligt bara. Ni vet när man sitter och skrattar sig igenom ett dressyrprogram eller när man känner svetten rinna ner från pannan - I love it. 
 
Rally just nu hårdtrimmas rätt rejält och det ger resultat superfort. Han är en sådan ponny som klarar av rätt mycket och på grund av att han har mest lullat runt i skogen på sistone så anser jag att han klarar av korta men intensiva ridpass nu några dagar framåt. Jag är inget fan alls av att ställa av hästar under sommaren för bete eller liknande utan låter dem hellre ridas ut barbacka på skitturer för att inte slita på muskler och leder sedan när man väl sätter igång dem igen efter vilan. Det är viktigt att underhålla en tävlingshäst i mitt tycke. Idag var det tredje dressyrpasset denna vecka och jag börjar hitta kopplingen mellan hand och skänkel nu, underbart! Han ska få gå något mer svettigt pass denna vecka och även klättra i backar ute tillsammans med Jackson. Mina hästar ska verkligen få klättra nu några veckor framåt då jag vill bygga muskler i bakpartiet på dem. I och för sig är Rallys rumpa nog så musklad den kan bli haha, men som sagt - det är viktigt att underhålla! 
 
Perfektion i ponnyformat i mina ögon. Haha jag är så töntigt kär i mina hästar, men tack och lov för det! Jag hade aldrig velat lägga såhär mycket tid, energi och pengar på något som jag inte älskar. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress