Rebecka

Nyköpingsshopping
Idag var mamma och jag i Hästbutiken Nyköping för att kika på lite grejer. Jag köpte ett jättefint metallic-svart  guldschabrak till Rally från Glen Gordon. Hans tävlingschabrak är lite liknande fast vitt och är också från GG, jag tycker deras modeller ligger riktigt bra på min runda ponny! Annars glider de runt väldigt lätt och lägger sig snett under sadeln etc, skitirriterande!
 
Utöver det så hittade vi ett väldigt fint Lamicell schabrak för ynka 250:- så det fick också följa med hem. Jag funderade på att köpa det i illgrönt men det såg så himla budget ut så kunde inte tillåta mig själv att göra det haha... Lamicell, Glen Gordon och JW gör riktigt bra vojlockar förutom att GG's är väldigt tjocka = varma, tyvärr. 
 
Sedan så hittde jag en så kallad "bikerjacka" som verkligen var urtuff. Tajt och kaxig med en massa bling överallt. Kunde inte låta bli att lägga det på kassabänken! Ryggen är helt täckt i diamanter, ska kolla upp ifall jag får tävla i den för det skulle vara sååå grymt. Snacka om att jag och min lilla ponny skulle blända domarna då ;)
 

 
Hårdtrim för ponnyn
Alltså hej på er! Klockan slår snart två och jag har bara idag hunnit gått en PW med hundarna, haft kiropraktorn ute till Jackson samt ridit Rally plus Jackie. Båda hästarna var riktigt fina, mitt hjärta slår verkligen dubbla slag när ridning känns så himla roligt bara. Ni vet när man sitter och skrattar sig igenom ett dressyrprogram eller när man känner svetten rinna ner från pannan - I love it. 
 
Rally just nu hårdtrimmas rätt rejält och det ger resultat superfort. Han är en sådan ponny som klarar av rätt mycket och på grund av att han har mest lullat runt i skogen på sistone så anser jag att han klarar av korta men intensiva ridpass nu några dagar framåt. Jag är inget fan alls av att ställa av hästar under sommaren för bete eller liknande utan låter dem hellre ridas ut barbacka på skitturer för att inte slita på muskler och leder sedan när man väl sätter igång dem igen efter vilan. Det är viktigt att underhålla en tävlingshäst i mitt tycke. Idag var det tredje dressyrpasset denna vecka och jag börjar hitta kopplingen mellan hand och skänkel nu, underbart! Han ska få gå något mer svettigt pass denna vecka och även klättra i backar ute tillsammans med Jackson. Mina hästar ska verkligen få klättra nu några veckor framåt då jag vill bygga muskler i bakpartiet på dem. I och för sig är Rallys rumpa nog så musklad den kan bli haha, men som sagt - det är viktigt att underhålla! 
 
Perfektion i ponnyformat i mina ögon. Haha jag är så töntigt kär i mina hästar, men tack och lov för det! Jag hade aldrig velat lägga såhär mycket tid, energi och pengar på något som jag inte älskar. 
 
En frisk och fräsch GRÅING
Han var helt klockren i kroppen med rygg och ben så nu är det bara en massa muskeluppbyggnad för denne herre! Mitt hjärta ♡♡