Rebecka

Konsten att kunna slappna av - och fortfarande må bra
Idag har jag haft en riktigt jäkla "chilldag"! Inga måsten alls, utan gjorde bara det som föll mig i smaken. Pluggade några timmar, sov lite, pussade på hästarna och glodde lite på tv. Låter det skönt? IT WASN'T
 
Jag tror verkligen det är viktigt att kunna varva ner ordentligt psykiskt mellan alla träningspass, lektioner, kompisträffar och allt däremellan. Imorse när jag vaknade var jag riktigt pigg fysiskt, men mitt psyke var helt dött.  Somnade x antal gånger i skolan och var bara så himla trött, fast ändå inte. Kroppen var på topp men inte skallen. 
 
 
 
Det är så svårt att hitta en balans mellan vad som är nyttigt+kul och vad som bara är ansträngande. Jag har verkligen börjat uppskatta stalltiden nu, oavsett om det är vid 05.00 på morgonen eller efter elva på måndagskvällen. Det får mig att må så bra helt enkelt! Däremot tär det faktiskt på krafterna att lägga sig efter tolv varje dag och gå upp strax innan halv sex vardera dag och förväntas vara på topp under åtta timmar i skolan. Därför är det viktigt att varva ner, men det faller mig verkligen inte i smaken, speciellt inte på sättet jag gjorde idag. Att inte göra ett skit var inte min grej helt enkelt! Nu kliar det bara innanför skinnet och jag har verkligen ingen lust att sova...
 
Nästa gång jag tänker ha en så kallad "chilldag" så ska jag göra det helt annorlunda. Kanske rida en mysig skogsrunda på en häst, läsa några kapitel ur ekonomiboken innan jag somnar bredvid en godispåse i soffan? Haha visst låter det filosofiskt och "leva-i-en-rosa-liten-bubbla"-fint? Men så vill jag att mina lugna dagar ska vara, fast med lite mer fart och fläng såklart för att inte dö av tristess ;)
 
Visst ska alla kunna ta det lugnt once in a while, men man kan ju inte strunta i dagens alla "måsten". Har man en skittråkig matteuppgift till morgondagen så gör den fort som tusan! Spring tre varv runt huset om du känner dig trött och sätt igång därefter. Fatta vilken känsla att vara klar med skiten därefter... Åh! Så vill jag att mina lugna dagar ska vara, inget onödigt slappande utan dem ska istället spenderas på att göra tråkiga måsten som kommer släppa många tyngder från mina axlar. 
 
 
Mitt liv ska inte gå ut på att vara trött, därför tänker jag hitta en genväg till en binkle full av energi. Orkar fan inte spendera så pass många år på denna jord om jag ska gå och sukta efter en jäkla IKEA-säng varje morgon som kväll. Jag vill längta till platådojjor, glitter, skit och kärlek, även om det krävs att kriga genom avund, högar av plugg, gråt och panik. 
 
Mia

Tänk vilken klok vän jag har!!!

Mia

Tänk vilken klok vän jag har!!!

Svar: Puss hjärtat, detsamma!
Rebecka

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress