Rebecka

Nya kunskaper om kandar!
Ikväll har jag och Emelie (min trogna hästskötare, chaufför och fotograf, TIHI) varit på dressyrkväll på Sharpman efter sadelprovningen! Hon shoppade loss men jag kunde inte hitta något värt att lägga pengar på, tyvärr. Men jag agerade rådgivare åt min kära vän i hennes beslut, det var också väldigt roligt! :D
 
Vi lyssnade på en föreläsning angående kandar, hur dom fungerar/används och vad som egentligen är tanken bakom etc. Riktigt intressant! Jag har aldrig förstått grejen med kandar, bara att det är obligatoriskt i högre klasser på storhäst. Men blev lite klokare nu och fick inblick i hur man använder det korrekt! Dock tycker jag alldeles för många okunniga ryttare använder sig av kandar, dom som verkligen knappt kan grunderna. Man ska använda sig av den bettslingen ifall man rider i dom klasserna, enligt mig. :) Annars blir det bara pannkaka av hela ekipaget och kandaret gör mer skada än nytta. 
 
 
Mitt i sadeldjungeln!
Denna djungel av sadlar, herregud... 
 
Gick upp vid åtta för att hinna med skolgrejerna innan det var dags att röra sig mot stallet. Runt halv tolv stod första hästen i transporten, blev avlämnad på Skogslotten med Emelie då mamma och jag åkte i superfart för att hämta Rally. Sadelprovningen gick väl, som det brukar... Måste köpa ny sadel, två till och med. 
 
Dressyren vill jag byta ut för den kan jag faktiskt inte rida i, och det förstod Lars då Stübben är riktigt stora. Inte heller ligger den ens nästan bra på Rally eller Jackson, så den ska vi göra oss av med! SKÖÖÖNT! Vi hittade en Morris and Nolan som låg riktigt bra, jäklar vad ponnyn tog för sig i steget! En sådan ska vi införskaffa oss, den saken är säker. 
 
Ungefär sådär ser den ut! Mycket nättare och smidigare än min Stübben Maestoso, den kan nog bli riktigt bra!
Bild tagen från google. 
 
Sen sa han att hoppsadeln inte alls låg bra på Rally, vilket jag blev otroligt chockad över då jag känner när något inte är hundra med R. Jag fick prova en Morris and Nolan hoppsadel senior vilket skulle ha legat bättre, men jag kände verkligen ingen skillnad på hästen. Vi ska behålla vår Paris så länge (den passar nämligen super på J! Skönt att ha en relativt okomplicerad häst i sadelsammanhang haha) och vänta med att köpa en ny till Rally, då jag ändå ska rida mest dressyr framöver med honom.
 
Alltså mest dressyr på denna! ♥
 
Samtidigt som denna ska få hoppa! ♥
 
Detta var alltså första gången jag provade Lars Sundin, och är väldigt nöjd! Han kändes otroligt seriöst och meriterad. Idag var mamma och jag mycket mer påläst än vad vi tidigare har varit, så vi kunde förstå bättre och även ifrågasätta. Det är viktigt då sadlar är en dyr och viktig del av utrustningen, och då har man rätt att fråga om det verkligen blir rätt osv. Mitt tips till er är att se filmer och läsa om sadlning, då kan ni vara mer aktiva i själva köpet och dra bra slutsatser on your own! :)
 
Frullefrukt


Frukost <3
Massa frukt + keso och fullkornsmacka, yumi!!