Rebecka

Rally = HALT.
Tar en liten pluggpaus för att berätta om Rallys tillstånd, fick en fråga om det nämligen. 

Som ni kanske vet så var Rally skadad ett par månader förra året, därför det har blivit så mycket kalabalik med alla sadlar, muskler, träningar osv hit och dit. Han hade en kota (R2 om jag minns rätt) som inte satt som den skulle i ryggen/korset. Vi har en jättebra kiropraktor vid namn Andrew Goldfarb (rekomenderar honom starkt!) som hittade problemet när vi trodde att hoppet var ute med min lilla poni. 

Rally har mått prima sen i julas, men började halta häromdagen igen. Kände när jag tränade faktiskt att han inte riktigt kändes som han skulle. Jag märker när Rally inte är hundra så tydligt, för han blir verkligen begränsad. Och minst sagt var det inget jag tolkade fel, och min häst blev halt. Luriga är med dessa kotor är att hältan visar sig bara några steg när han har stått still, sen försvinner den. Men som tur upptäckte min moder det i tid, så det borde inte vara någon större fara. 

Andrew kom ut till oss under f.m. Först såg han inget, men upptäckte sen att det var något litet fel bland hans skitkotor. Så några knäck, sen blev han bra igen. Jäkla UNDERBART att det går o lösa sådär enkelt! Det kluriga nu är bara att den inte får hoppa tillbaka, som kotorna gärna gör... Men om allt går som det ska borde jag kunna börja rida lugnt på måndag. :) Fast fick höra att Rally har lekt rodeo i hagen idag, vilket han absolut inte får! Så vem vet, han kan vara dubbelt så halt imorgonbitti. 

Aja, då vet ni! Ingen vidare hårdträning för oss de närmaste veckorna iaf, sjukt tråkigt. Men bara han blir bra så är jag nöjd! Fast blir så orolig över sånt här, finns inget att göra åt liksom. Önska att det fanns något schema som jag kunde följa för att de inte skulle kunna hoppa fel (kotorna alltså). Men hittills har jag inte ha fått höra talas om något sånt... :(

Andrew och Rally!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress