Rebecka

Fysikfysikfysik
Fasen vad jobbig kurs vi har, måste vänta på pappa så han kan hjälpa mig! Fast får inte tag på gubben, så vet inte om han kommer hem vid tio? Om han ens kommer hem. Åh, behöver ju hjälp snarast. :( Tror inte jag kommer få MVG imorgon, fattar för dåligt. Är så himla mycket att kunna, att jag inte kan det, haha... Annars är fysik, kemi osv rätt kul. 

Känner mig förövrigt som ett mordoffer här hemma, helt ensam. Tror mor tar Rally idag, eftersom hon kom hem, hämtade hundarna och drog. Sen har hon varit borta i några timmar också. Smsade dock min fina G, som jag hoppas dyker upp hos mig snart och räddar mig. Aja. Har varit en mysig dag idag. Mår bättre nu också, bara ont i halsen. Det kommer nog gå över tills imorgon, för tänker inte vara hemma från provet! Var jättefint väder, DOCK kallt. Men fint väder, satt ute på altan och pluggade flera timmar. :) 

NU måste jag göra lite nytta, känner mig tjock och värdelös. Vill fortsätta på labbrapporten men det går inte riiiktigt, eftersom den är sparad i skolan och jag kan inte logga in härifrån. Men ska läsa om lite organiska syror och elementarpartiklar, det gamla vanliga liksom. 


Ledig, och sjuk.
Tänkte slänga in ett "vanligt", onödigt inlägg innan jag börjar plugga. 

Jag vaknade halv tio idag, och mådde skitdåligt. Vi är lediga idag, så tur det, men inte lika tur att jag är lite sjukling! Har ont i halsen, huvudvärk och känner mig varm osv. Men det kommer nog släppa tills imorn. Jag som tänkte ut och springa i det fina vädret, men men. Ska snart ut med hundarna iaf, Irith ligger bredvid mig upp och ner med alla benen åt alla håll och kanter. Haha, söt. :D 

Hm, måste hårdplugga fysik idag! Sen ska far förhöra mig, har ju prov imorn. Är inte så jättenervös, än. Är ju slutbetyget i fysik som står på spel, och kanske kemi också? Dunno, men lite stort är provet iaf haha. Satsar på MVG också. 

Har druckit en kall ischai också, asgott! Det är dock lite klurigt att blanda ut pulvret, men smällar man få ta här i livet. Mamma har köpt en Monster till mig också, HAHA, sen någon annan energidricka. :D Ska spara dom till helgen, hihi. Aja, nu ska jag dra mig ut med hundarna, sen duscha, plugga, sen frisera Rallys hovskägg (igen...) och till sist träffa G! Wohooo. :D 


Träningarna från i måndags & tisdags.
Men whut, jag bloggade igår ju men det verkade inte som det publicerades. Ursäkta mig för att mors iPhone inte vill sammarbeta. :( 

I måndags var jag och tränade för Anette, den sista träningen innan lördag. :) Det gick faktiskt skitbra, jättelätt att lägga ner redan från start. Sen när Anette kom, så tränade vi på att jag verkligen skulle ha honom mellan skänkeln och hand. Dressyr är så otroligt tekniskt svårt, om inte ansträngande! All respekt till er dressyrryttare. Men det gick, och jag kände att jag hittade många knappar. Var nog första gången som jag verkligen förstod hur man bromsade med vaden och armbågarna. Ett väldigt nyttigt ridpass med andra ord! :) 

Sen berättade jag att vi skulle rida en LB, LC. Krävdes inte mycket för att övertala mig att rida en LA ist, hihi. Så en LB:1 och en LA:1 blir det på lördag. Vi red aldrig igenom programmet, men red de svåra delarna som skänkelvikningar, den förvända galoppen, ryggning och halt... Haha. Rally och jag är så dåliga på halter och ryggningar! Men vi börjar lära oss. Ryggning är ju "samlingens moder" också, så det ska han bli en stjärna på! :) 


Igår, tisdags, var vi och hoppade för Ted. För det första, kom vi i TID. Till och med för tidigt, första gången det händer, och då är jag seriös. Haha! Men vi har faktiskt långt att åka, och då är det lite svårare att komma punktligt osv. Men igår hade vi en kvart till godo! Sen när jag värmde upp var Rally så rund, kände dressyrhästen inom honom haha. Var nyttigt för den där tjockisen att träna lite dressyr. 

Vi började hoppa fram på en kombination, räcke-räcke med ett galoppsprång mellan. Gick så jäääkla bra, jisses. Han har ju varit så otroligt rädd för kombinationer, och tyckt det varit så svårt. Men nu tycker han det är det är jätteenkelt, och det märktes igår. Vi kom inte fel en enda gång, och det högsta vi hoppade var ungefär 110/120. Bara bakre räcket dårå, det innan låg på kanske 80. :) 

Sen blev det rätt mycket skritt emellan själva banhoppningen, för att det var en storhäst innan mig som hade lite svårigheter. Men jag tycker det är supernyttigt att se hur folk löser ett problem som uppstår, och kände igen mig precis hur tjejen reagerade. Hon tyckte det blev lite otäckt, och ändrade sin linje mot hindret och släppte iväg hästen. Been there, done that. Hästen hade en sån jäkla kapacitet också, tex så kraschade den in i a-hindret på kombinationen, som låg på 130, och fick med sig en bom mellan frambenen, men tar i och seriöst FLYGER över b-hindret, och är 2 dm över... Sjukt, kan hoppa hur högt som helst! Och tvekade aldrig, väldigt snäll pålle. 

Sen hoppade jag väldigt lågt igår, en bana på 90/1m. Men det struntade jag något enormt i, jag vet redan att Rally kan hoppa hus, men hans HJÄRNA kan dock inte hoppa hus. Så den mentala träningen är 1234 gånger viktigare än att hoppa så höga språng som möjligt. Men han var något så otroligt fin, lyssnade och sprang inte iväg från mig. Eller gjorde det en gång i ena linjen, och då var jag tvungen att höja handen för att få kontakt med herren, annars höjde jag faktiskt inte handen! Riktigt skön känsla fick jag igår, och det känns mycket bättre nu med hoppningen om man jämför med tävlingen för ett par veckor sen, haha. 

Har även insett att jag rider så mycket bättre, om jag inte KOLLAR på hindrena. Det ska man ju inte heller, inte i anridningen, men kollade över varenda hinder, som man skaa, och det gick så mycket bättre! :D Hade helt glömt bort det, men skönt att hitta sånna enkla lösningar. :) 


En liten låg kombination.


Banan!