Rebecka

Agequestrian
Tja!

Som kanske några av er vet så älskar jag att läsa andras bloggar, framförallt hästbloggar som http://cooorre.blogg.se/http://dressyrmupparna.se/http://zaraknutson.blogg.se/ m.m. Men en av mina favoriter är en som heter http://agequestrian.blogg.se/.

Amanda Gullström heter tjejen som skriver den, och driver en verksamhet med hästar, när hon själv bara är 20 år! Hon har 4 egna hästar, och några på tillridning. Med några tävlar hon 150 hoppningar med placeringar, och många är på väg dit. 

Jag har lärt mig jättemycket av att bara läsa vad hon skriver. Om man ställer frågor så svarar hon snabbt med kloka svar. Vi tränar även för samma hopptränare, Ted Nätterqvist. Det märks lite, för vissa saker hon gör och tänker, gör jag med. Som Ted har lärt ut. :) Hon är en av mina förebilder, även om hon kanske inte är världens kändis. Men gillar hennes tänk och syn på ridsporten, och hur hon själv klarar av sina svårridna hästar. 

Så alla er som gillar just ridsport, kolla in! 


Bild från henne, http://agequestrian.blogg.se/
New hair!
Tjaa! 

Idag har jag klippt mig. Det blev kortare, men helt okej! Klippte av mig kanske 15 cm haha. Gjorde slingor i olika färger, blev lite coolt faktiskt! Fast det tog fan 2 timmar och 40 min HAHA. Ooooch kostade 1600:-... HAHA :$ Aja, snyggt blev det iaf! :D


Med ljusa slingor! Syns inte, men har ingen bättre bild haha. :)
Abbe anfaller...
Tjo! 

Har suttit vid datorn i en timme nu, och fixat en egen kategori till Abbe! Så blir det mer specifikt. Skickade ett sms till Ida om bloggen, så kan dom enkelt kika in och kolla hur det går för oss! :D Brukar inte göra "reklam" för bloggen, men kul för dom tänkte jag. (:

Aja, red honom idag. Det gick bra! Planen var först att rida ut med Ida och Zita som sagt, fast det var storm så vi var inne istället. Han var jätteduktig, även om det lät som att taket skulle blåsa av ibland. Fast lite, busig i början haha. Gjorde ett ordentligt bocksprång när jag skrittade lite precis i början, fast som tur såg inte mamma det. ;) 

Skrittade därför fram rätt länge, för att han skulle vänja sig vid blåsten och att han skulle hålla sig på alla fyra. Sen i traven var han jätteduktig! Travar nu mycket längre än vad jag gjorde när vi började, känns skönt att det går framåt! Vi gjorde lite volter, diagonaler och för första gången vågade han släppa lite på sin höga form och slappna av lite. Därför gick han lite lågt och bakom hand ibland, men han kändes avslappnad så gjorde mig inte så mycket faktiskt. 

Vad jag märkte idag var att han blir jättetrött om han får skritta mellan traven och galoppen, hans energi tar slut. Så nästa gång ska jag gång ska jag inte ge honom någon paus emellan, då blir han bara seg. Men bra att prova olika saker! (: Är lite sugen på att ta ett pass för Anette snart också, lika bra att börja tidigt lite lätt. Fast vill rida ut först, det förtjänar pojken! :) 


HAHA, ser jätteliten ut. :D


Sen lite större, haha. 


Han är lite svår att hålla balansen på ibland, därför jag sitter/står konstigt på vissa bilder haha! 
Avslappnad och fiiin!

Haha, sen kör han den ibland... Bakom hand, men det går att träna bort som sagt. :)


Seeen hände det ibland att han inte riktigt ville som jag gjorde... 

HAHA, är dock väääldigt söt på den här bilden. Haha :D
HAHA, han skulle stegra sig där, därav denna fina ledande tygeln. ;)


HAHAH. När han hade lugnat ner sig lite. (:HAHAHAHAH SLUTET! HAHA. Jag förstår om ni inte orkar se hela, men se iaf de sista sekunderna med ljud. HAhahahahah, min mamma. :D Och söta Abbe, är så rolig att rida! 


Oj, tog mig typ 3/4 h att få upp detta inlägg. Woups. :D